Snertwandeling op het Holtingerveld

De jaarlijkse snertwandeling voor leden van IVN en KNNV wordt dit jaar gehouden op zaterdag 28 januari 2023 op het Holtingerveld (bij Havelte).

Het meest in het oog springende deel van dit Natura2000 gebied is de Havelterberg, gevormd in de voorlaatste ijstijd. Maar ook de diverse elementen uit de tweede wereldoorlog en de bijzondere samenstelling van de keileembodem maken het een bijzonder interessant gebied.  Die bodem bevat namelijk veel mineralen die er voor zorgen dat er op de Havelterberg een unieke plantengroei is ontstaan. Er groeien hier dan ook meer zeldzame planten bij elkaar dan waar ook in Drenthe.

We starten met wandelen om 10 uur vanaf het Nivon natuurvriendenhuis het “Hunehuis”, Hunebeddenweg 1, 7973 JA Darp ( bij Havelte). Zorg ervoor dat u tijdig aanwezig bent.

Mensen die samen willen rijden kunnen verzamelen op de parkeerplaats van ACV (Kortbossen 1, 9404 AM Assen). We vertrekken daar dan om 9 uur. Wie wil kan ook rechtstreeks naar het “Hunehuis” rijden.

De wandeling zal ongeveer 1,5 uur tot twee uur duren in een rustig tempo, zodat we echt kunnen genieten van de mooie natuur op het Holtingerveld. Rond 12 uur zullen we weer terug zijn bij het Hunehuis om daar een kop koffie of thee te drinken en te genieten van een heerlijke kom snert (of vegetarische soep). Denk om goede stevige waterdichte schoenen i.v.m. mogelijk modder en plassen op de paden!

Inschrijven uiterlijk op 20 januari 2023 via gertiena@icloud.com.

Bij de inschrijving graag vermelden wanneer u vegetarische soep wenst.

Bijdrage aan de kosten is € 5 per deelnemer.

Graag voorafgaand aan de wandeling contant of met de pin betalen bij Frank Huisman.

Datum & tijd
za 28 januari 2023