Film: Onder het maaiveld – Ontdek de onbekende wereld onder onze voeten

IVN/KNNV afdeling Assen organiseert op dinsdag 21 maart in samenwerking met theater De Nieuwe Kolk in Assen een speciale filmvoorstelling. Het gaat om de 80 minuten durende nieuwe natuurfilm “Onder het maaiveld”, van de makers van de bekende productie  “De Nieuwe Wildernis”.

Het betreft een publieke voorstelling, waar leden van het IVN/KNNV voor een speciale prijs van €8,50 naar binnen mogen (voor meer informatie zie onder).

Toelichting over de film:

Naast de wereld boven de grond bevolkt door planten, insecten en vogels, maar vooral door mensen, bevindt zich een tweede wereld: een ondergrondse gemeenschap van wortels, larven, wormen, schimmels, bacteriën, amoeben en geleedpotigen. Het bestaan van deze wereld zal niemand verrassen, maar dat al het leven in die microkosmos druk met elkaar communiceert is ronduit verbazingwekkend. Er zitten meer levende wezens in één theelepel gezonde grond dan er mensen op aarde zijn. De film vertelt het verhaal en de ontwikkeling van een groepje stedelingen die op een klein stukje grond, net buiten de grote stad, aan de slag gaan met het realiseren van een droom. Werkend in de tuin vangen ze slechts een glimp op van deze verborgen wereld. Het blijft lastig om er volledig in door te dringen. Terwijl je met je handen in de grond zit kom je tot nieuwe inzichten en met de geur van verse aarde in je neus begin je te beseffen dat er onder je voeten misschien nog wel meer tuin is dan daarboven. Sterker nog: zonder dat wemelende leven onder het maaiveld zou het bovengrondse leven helemaal niet bestaan.

De trailer van de film kan hier bekeken worden: https://youtu.be/cPCG5_G0HYk

Gegevens film:

          Datum:         Dinsdagavond 21 maart 2023

          Aanvang:      19.30u (duur: 80 minuten)

          Locatie:        Cultureel Centrum DNK, Weiersstraat 1, 9401 ET Assen

          Kosten:         € 8,50 (speciale prijs voor leden van IVN en KNNV)

          Inschrijven:   Stuur een e-mail naar activiteiten@ivnassen.nl

                              Je krijgt dan een kortingscode waarmee online kaarten gekocht                          kunnen via https://www.dnk.nl/agenda-tickets/?soort=films

          Parkeren:     Naast cultureel centrum DNK is een parkeergarage. Er zijn liften.

Datum & tijd
di 21 maart 2023 van 19:30 tot 21:00
Vertrekplaats

Cultureel Centrum DNK, Weiersstraat 1, 9401 ET Assen